MOODNE (MITTE)PIIM: TAIMSE PIIMA PEAMISED LIIGID, KASU JA KAHJULIKKUS
Tegelikult ei ole taimne piim tegelikult piim. Pigem on tegemist seemnete, teravilja või pähklite ekstraktiga. Neid leotatakse, jahvatatakse koos veega ja seejärel pressitakse.
Tulemuseks on jook, mis näeb välja ja isegi maitseb nagu lehmapiim. Kuid selle omadused on erinevad.
Kõige populaarsemad taimse piima liigid on kookos-, soja-, mandli-, kaera- ja tatrapiim. On olemas ka riisi-, kreeka pähkli-, kašupähkli-, lina-, seesamiseemnetest ja muudest toodetest valmistatud variante.
Seda võib osta poest või valmistada ise. Vaja on vaid peamist koostisosa, vett ja blenderit.
Erinevalt lehmapiimast ei sisalda taimne piim selliseid aineid nagu: Kolesterooli, laktoosi, kaseiini.
Enne pähklipiima joomist veenduge, et te ei ole selle suhtes allergiline. Alustage mõne lonksuga.